“Din dag” ruller ud i Facebook Messenger

Vi nærmer os et punkt, hvor alle apps kan det samme – fordi ingen vil gå glip af en potentiel mulighed. Facebook ruller “Din dag” ud i Facebook Messenger.

Jeg har forsøgt at kæmpe imod længe. At jeg ikke ville bruge Facebook Messenger som min primære måde at holde kontakt med venner, bekendte, familie og forretningsforbindelser. Men jeg var åbenbart alene om det, for det er blevet den primære vej for andre at kontakte mig. Så jeg har overgivet mig, og er en daglig bruger af Facebook Messenger.

Føj til din dag

Så derfor ser jeg app’en hele tiden – og blev overrasket over pludselig at finde muligheden “Føj til din dag” øverst på skærmen med kontaktpersoner. Hvad er nu det?

Et opslag på Google kunne så fortælle mig, at det var den feature som FB rullede ud i Polen tilbage i efteråret, som beskrevet af blandt andet Techcrunch. Nu lader det altså til, at de ruller videre her i Danmark.

Men hvad er det …?

Det er min historie

screenshot_20161213-094135“Min dag” er det samme som Instagrams “Stories” – der jo så igen er det samme som Snapchats “Historier”. Muligheden for at dele billeder, tilføjet lidt tekst, der viser hvad vi laver lige nu og her – og som forsvinder af sig selv efter 24 timer.

Spørgsmålet jeg står tilbage med er bare: hvorfor? Og hvorfor i Messenger?

Ikke alle platforme skal være alt

Facebook Messenger har allerede temmelig mange funktioner. Jeg kan lave videoopkald, telefonopkald, lave chats, sende GIFs, billeder og meget andet. Jeg kan chatte i en gruppe eller en-til-en. Der er en endda mulighed for at tilknytte forskellige bots. Og det virker på både telefon, tablet og desktop – hvilket er vigtigt for en multiplatform-nørd som mig.

Så det er en rigtig god app til at sende beskeder. Men hvorfor i himlens navn skal Facebook Messenger også være min mulighed for at lave noget, der vil bedst kan kaldes en lifelog eller en fotoblog. Hvorfor skal min beskedapp blive et massemedie?

Facebook ejer allerede Instagram, hvor jeg kan det samme – men med den vigtige forskel at Instagram i forvejen er et medie baseret i høj grad på broadcast. Det er et sted, hvor man deler med verden så “Stories” gav mening da de stjal den feature fra Snapchat.

Personligt kan jeg håbe på at denne form for feature-overlap er et forbigående fænomen. At vi som forbrugere vil straffe dem for at forsøge at gøre alting til alting. At Facebook åbenbart ikke giver op før vi ikke kun deler alt på Facebook – men deler det samme en gang til på Messenger og Instagram. Hvornår gør vi oprør og kræver mere stringent funktionalitet.

Formentlig aldrig …. fordi vi æder det de serverer. Vi er så skide føjelige. Suk.

Tror lige jeg laver en opdatering på Twitter om det …

2 meninger om ““Din dag” ruller ud i Facebook Messenger”

  1. Nogen ide om hvordan man sletter det?! Der er ikke de tre prikker med ’skjul afsnit’ som de andre ting der optager skærmplads kan!?!

    1. Jeg tror ikke man kan – ens opdatering forsvinder jo af sig selv efter et døgn. Ellers tror jeg det eneste man kan er at ignorere det. Som med så meget andet i denne verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *